Kroppen er rar

Nå etter å ha fått stabilisert matinntaket mitt litt (mindre overspising og bedre til å spise opp mot kaloribehovet kroppen min har) kjenner jeg på kroppen at jeg blir veldig daff. Selv om jeg har hatt mange grønne dager lyver skjemaet litt for de fleste av de har jeg gått i kraftig kaloriunderskudd.

Den siste uken har jeg derfor fokusert ikke bare på å ikke overspise men også på å ikke gå i kaloriunderskudd. Og jeg kjenner jeg har kommet i en god balanse.

MEN; Jeg har imidlertidig kjent på at kroppen min ikke har vært helt komfortabel med endringene, jeg føler meg daff og sliten, irritabel, har vondt i muskler og ledd, er hoven og har vann i kroppen, og jeg har fått et kraftig kviseutbrudd. Jeg har prøvd å finne ut hvorfor. Tankene gikk på at den ikke likte kalorier men fornuften min (ja jeg har litt innimellom) slo inn og fikk meg til å forstå at DET ikke er problemet. Fikk meg allikevel til å undre.

Men i går forstod jeg endelig! Det er karbohydratene.

Når jeg kikker gjennom hva jeg har spist ser jeg mengden at karbohydrater har økt og da kjente jeg det igjen fra før. Har hatt samme reaksjonen før, den gang gikk det så langt at det ble satt i gang full utredning i forhold til me/revmatisme osv. (Det sier litt om hvor kraftig det påvirket kroppen min) Før jeg begynte med lavkarbo og symptomene forsvant!

Derfor skal jeg nå redusere karbohydratene i kosten min. Jeg vet det blir tøft, spesielt de første dagene, men jeg vet hvilke gevinster det gir meg og da blir det lettere. Også skal jeg ikke ekstremt ned i inntaket.

Skal på et opphold på en helseinstitusjon i forbindelse med jobb fra i morgen til fredag, her vet jeg det kun serveres sunn og fornuftig mat og sukkerfristelsene er langt unna. Ser på neste uke som en god kickstart, en slags detox. Prøvelsen kommer først til helgen når jeg skal hjem.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Kroppen er rar

  1. lillianhh sier:

    Ønsker deg masse lykke til på ukesoppholdet og det er utrolig godt gjort å klare disse endringene, det er en tøff kamp, sterkt! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s